Of je nu pas net of al een hele poos aan het proberen bent om zwanger te worden, acupunctuur kan je daar zeker bij helpen. Op de website van Acupuncturisten Overzicht vindt je een uitgebreide uitleg over hoe dit werkt (en hoe acupunctuur bij andere klachten kan helpen), maar hier vind je alvast een beknopte samenvatting. Acupunctuur bij zwanger worden inzetten is een hele natuurlijke manier om vruchtbaarder te worden. Er zijn allerlei zaken die je lichaam uit balans kunnen brengen, denk maar eens aan:

  • Een gebrek aan slaap
  • Teveel stress (een te volle agenda)
  • Ongezonde voeding

Al deze zaken kunnen ervoor zorgen dat je lichaam overuren draait, en de energiebanen worden verstoord. Acupunctuur zorgt ervoor dat al je meridianen (een ander woord voor energiebanen) weer gaan stromen, met als gevolg dat de corresponderende organen weer beter gaan functioneren. Wat de reden ook is dat je meridianen uit balans zijn geraakt, acupunctuur voor zwanger worden brengt ze weer terug in balans. De acupuncturist kan bijvoorbeeld naaldjes zetten in de energiebanen die corresponderen met je baarmoeder en voortplantingsorganen. Tenminste, als die opmerkt dat daar een onbalans zit. Het kan namelijk ook zijn dat een andere meridiaan niet stroomt, maar deze wel indirect effect heeft op je vruchtbaarheid. De acupuncturist is erin getraind om precies te kunnen voelen welke van je meridianen uit balans is, en waar de blokkades zitten. Door deze in balans te brengen gaat je lichaam beter werken, en wordt je dus ook vruchtbaarder. Dat is de reden dat zoveel mensen acupunctuur voor zwanger worden gebruiken, want het werkt!

Is acupunctuur voor zwanger worden pijnlijk?

Er zijn heel veel vrouwen die eigenlijk best wel eens acupunctuur voor zwanger worden zouden willen proberen, maar die het eng vinden en daarom blijven uitstellen. Dat is ontzettend zonde, want de naaldjes van acupunctuur die voel je amper. Je voelt slechts een klein prikje, maar het is niets vergeleken met bijvoorbeeld een spuit laten zetten. De naaldjes die gebruikt worden bij acupunctuur zijn dan ook vele malen dunner dan spuiten, er hoeft immers niks doorheen. Veel mensen zijn dan ook verbaasd hoe weinig ze van de naaldjes voelen, en blijven terugkomen naar de acupuncturist, met welke klacht dan ook. Acupunctuur voor zwanger worden is dus helemaal niks engs, want je hebt bijna niet in de gaten dat er iets in je huid wordt geprikt. Overigens worden deze naaldjes ook lang niet zo diep geplaatst, dus laat het idee dat het hetzelfde is als een spuit laten zetten los!

Vergoeding voor acupunctuur

Als je wilt gaan proberen zwanger te worden kun je het beste een aanvullende verzekering afsluiten, dan krijg je namelijk een gedeelte van jouw acupunctuur voor zwanger worden behandeling vergoed. Hoeveel dat precies is hangt af van jouw verzekeringsmaatschappij en hoeveel premie je betaalt. Om iets vergoed te krijgen is het overigens wel belangrijk dat jouw acupuncturist is aangesloten bij een beroepsvereniging, anders krijg je niks terug van jouw behandeling acupunctuur voor zwanger worden. Maar het spreekt voor zich dat je natuurlijk sowieso kiest voor een professional, want acupunctuur kan alleen helpen als het wordt uitgevoerd door iemand met verstand van zaken en uitgebreide ervaring in het plaatsen van de naaldjes. Kies dus voor iemand die officieel werkt en aangesloten is bij een van de beroepsverenigingen, dan weet je zeker dat je goed zit!

http://acupuncturistenoverzicht.nl/zwanger-worden.html