Toen ik eindelijk op mezelf ging wonen, kon ik mijn geluk niet op. Een eigen appartement in Groningen, het noordelijke deel, vlakbij het plantsoen. Ik had daar ook werk in de buurt gevonden en kon daar lopend heen, wat uiteraard een groot voordeel is. Genoeg te eten in de buurt, supermarkten en andere faciliteiten – en eindelijk een leven op mezelf. Geweldig, maar het was wel even sterk wennen moet ik toegeven. De slaapkamer die ik in het huis van mijn ouders had is nagenoeg even groot als mijn complete appartement en het feit dat alle ramen in dezelfde wand zitten, dat maakt het ook niet veel beter. Ik dacht dat het zou wennen, maar dat deed het niet. De beperkte ruimte bekroop me en ik vond het lastig thuis te zijn. Zo lastig dat ik me erop betrapte dat ik vaker buitenshuis was dan thuis. Zo ging ik bijvoorbeeld in de weekenden naar mijn ouders, terwijl ik niet eens student ben. Mijn vader wilde daarom eens komen kijken en zag direct het probleem. En het mooiste was dat hij ook direct een oplossing had. Fotobehang zou het volgens hem vele malen beter maken en hij wilde het wel betalen voor me.

Oplossen door middel van fotobehang?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee had wat fotobehang precies is, maar uiteraard verraadt de naam van het behang al bijzonder veel. Mijn vader wees me op Royaal Fotobehang (https://www.royaalfotobehang.nl/shop_mooiste_fotobehang/natuur-landschap_fotobehang/) waar verschillende soorten fotobehang te vinden zijn:

  • Open landschappen;
  • Natuur;

Toen ik de voorbeelden zag, had ik direct een goed idee over hoe dit mijn probleem op zou lossen. In feite had ik namelijk genoeg ruimte. Meubels pasten prima en ik kon overal gemakkelijk bij. Maar het idee van de ruimte, daar lag het pijnpunt. Door te kiezen voor een fotobehang met een open landschap en veel lucht en deze op de muur naast de ramen te zetten (niet ertegenover), dan zou er veel meer ruimte gecreëerd worden voor het idee. We kozen samen een mooi fotobehang uit met een flink formaat, mijn vader rekende af en binnen de kortste keren was het geleverd en aan de muur gemaakt. Een compleet ander appartement werd het ervan, vooral een appartement met veel meer licht en ruimte. Het was gewoon leuk om thuis te zijn en het gevoel van te weinig ruimte was direct weg. Ook mijn ouders vonden het schitterend en hebben er lang naar staan kijken.

Meer doen met minder ruimte?

Je leest vaak blogs en websites die vertellen hoe je meer kunt doen met minder ruimte. Maar dat was het probleem niet. Wanneer je alle meubels kwijt kunt en genoeg ruimte overhoudt om overal langs te lopen, dan is de feitelijke ruimte immers groot genoeg. Wat we vaak vergeten, is dat het idee van ruimte niet gelijk is aan de werkelijke fysieke ruimte die er is. Lichtval doet veel, net als het juist plaatsen van de lampen. Maar bij mij was dat niet genoeg en daarom hebben we gekozen voor het behang dat veel meer ruimte lijkt te maken. Overigens ben ik erg onder de indruk van de kwaliteit. Niet alleen van grotere afstand is het bijzonder fraai, ook van bijzonder dichtbij is het goed te zien dat het om kwalitatief materiaal gaat. Bijzonder aantrekkelijk – en ik heb dit artikel geschreven om andere mensen erover te informeren omdat het voor veel meer mensen een goede oplossing kan zijn. Woon je krap en wil je meer ruimte hebben, dan is dit een prima mogelijkheid. Lees meer…